Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

United Screens anordnar Videohjälpen

Publicerad: 17 november 2016, 15:26
Uppdaterad: 17 november 2016, 15:30

Helt jultraditions-enligt sänds Musikhjälpen i P3 och SVT Play under december månad. Nu får insamlingen hjälp på traven av Videohjälpen, som United Screens ligger bakom.


Ämnen i artikeln:

United Screens

Örebro blir värdstad för den nionde upplagan av Musikhjälpen. Mellan 12 och 18 december är datumen att hålla koll på och årets insamling är för att barn i krigsdrabbade områden ska kunna gå i skola. Men glasburen på Stortorget i Örebro får nu sällskap av Videohjälpen, en satsning som anordnas av United Screens under samma datum. Videohjälpen tar in youtubers, andra digitala stjärnor och influencers för att vara programledare. Varje programledare får 1 till 2 timmar att sända på och bestämmer själva innehållet – med syfte att driva insamling till Videohjälpens officiella Musikhjälpen-bössa.  

Livesändningen av Videohjälpen kommer ske på Youtube i kanalen Videohjälpen och ska sändas från United Screens Creator i centrala Stockholm.

– Det här projektet känns extremt roligt att genomföra, både att kunna bidra till en mycket viktig insamling, men också att kunna knyta ihop ett sammanhang som är demokratiskt och jämställt. Jag själv ser otroligt mycket fram emot projektet, och kan knappt vänta tills vi går live den 12 december, säger Niclas Lundberg, Head of Creator and Prospect Development på United Screens, i ett pressmeddelande.   

Bland de som kommer att medverka i Videohjälpen hittar man namn som Alfred Svensson, Klas Eriksson, Katrin Berndt, HejaInternet och KändisTV.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

United Screens

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.