Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ung Cancer: Lissly bästa mediebevakare

Publicerad: 8 april 2014, 05:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:42

Emanuel Karlsten och den ideella organistionen Ung Cancer har testat de stora svenska mediebevakarna.


När Ung Cancer sökte mediebevakare tog den ideella organistionen in sociala medier-experten Emanuel Karlsten för att tillsammans analysera de stora svenska aktörerna.

Uppdraget utfördes av Emanuel Karlsten och Ingrid Lord, redaktör Ung Cancer.

De deltagande mediebevakarna i undersökningen skulle vara baserade i Sverige, ha en svensk representant och ha fokus på den svenska marknaden och språket.

Kriterierna för testet var, efter överläggning med alla mediebevakare, tre. Kvantitet, kvalitet och förädlingen.

I testet användes sökorden "Ung Cancer", "Fuck cancer", "Julia Mjörnstedt" och "Cancer".

" Alla träffar skulle vara på svenska, eller komma från svenska konton. Vi tillät retweets och vi tillät även verktygen att räkna in träffar från Ung Cancer själva. Alla övriga träffar räknades som irrelevanta. Sökperioden pågick under en månad, mellan 9 december och 8 januari", skriver Emanuel Karlsten.

Även priset för en aktuell sökningen har vägts in i testet.

Och bäst är Lissly, enligt testet.

Emanuel Karlsten:

" För ingen annan på marknaden levererar en tjänst som är lika intuitiv. Para det med ett av testets bästa träffresultat och ett av testets bästa priser och vinnaren blir självklar. Vi skulle önska bättre Facebookbevakning, men tror att en leverantör som skapat en så framåtlutad tjänst också kommer vara den som bäst lyckas hänga på i till exempel Facebooks nyckfulla utveckling och skapa en bättre bevakning här. Vi har inte hittat en tjänst som känns mer gedigen i detaljerna och som ger oss mer valuta för pengarna, varför Lissly är Sveriges bästa mediebevakare."

Mediebevakarna i testet

Retriever

Aitellu

Newsmachine

Opoint (bytte under testets gång namn från Infopaq)

Meltwater

Talkwalker

Lissly

Connycom

Två av de tillfrågade backade ur, Notified (som hänvisade till tidsbrist) och Cision (vars huvudprodukt inte är omvärldsbevakning).

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.