Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ullmans hemliga grupp ska rentvå Assange

Publicerad: 28 november 2011, 16:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Dagensmedia.se kan avslöja att ett svenskt nätverk arbetar för att få Wikileaks-grundaren Julian Assange frikänd från anklagelserna om sexbrott. Assanges pr-representant i Sverige, Harald Ullman, är med i gruppen – som även har kontakter utomlands.


Enligt uppgifter till dagensmedia.se har ett nätverk bildats i Sverige, med målet att få Julian Assange frikänd.

Förutom Assanges svenska pr-representant Harald Ullman, vd på Ullman PR, ingår psykoanalytikern och debattören Rigmor Robért och Al Burke, som driver Nordic News Network.

Nätverket ska även ha varit i kontakt med den kände journalisten John Pilger, som vid flera tillfällen uttryckt sin övertygelse över Julian Assanges oskuld.

När dagensmedia.se kontaktar Harald Ullman om uppgifterna vill han varken bekräfta eller dementera.

– Jag har ett professionellt pr-uppdrag för Julian Assange och det är den enda kommentar jag har, säger han.

Harald Ullman ska även ha undersökt möjligheten att starta ett donationskonto för Wikileaks i Sverige. Inte heller det vill Harald Ullman kommentera.

Både Rigmor Robért och Harald Ullman ska ha deltagit på Julian Assanges 40-årsfest i somras, som hölls i hans hem i brittiska staden Norfolk, där Julian Assange satt i husarrest.

I slutet av förra veckan åkte Harald Ullman till London för att träffa Julian Assange och hans team. Wikileaks-grundarens två nyutsedda svenska advokater ska ha varit med på resan.

Julian Assange är misstänkt för sexbrott mot två kvinnor i Sverige. Han har begärts utlämnad från Storbritannien och ska enligt uppgifter till dagensmedia.se komma till Sverige i december.

Dagensmedia.se har även sökt Rigmor Robért och och Al Burke.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.