Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ulf Fahlén blir nyhetschef på Siren

Publicerad: 2 Maj 2016, 07:41
Uppdaterad: 2 Maj 2016, 09:48

Reportern Ulf Fahlén tar över rollen som nyhetschef på Siren från och med maj. Ulf värvades till nyhetsbyrån 2014 från Expressen, och har tidigare jobbat på bland annat Arbetarbladet.


Emma Boëthius tillträdde rollen som chefredaktör på Siren i mitten på april. Nu byter man också nyhetschef.

Ulf Fahlén tar över rollen som nyhetschef efter Maria Elowsson som slutar sin roll på grund av flytt.

Enligt Sirens chefredaktör Emma Boëthius kommer han att vara en nyckelspelare i det redaktionella utvecklingsarbetet.– Ulf är en otroligt skärpt och duktig journalist som kom hit för två år sedan. Han har visat att han är klippt och skuren för den här rollen. Han personifierar det som Siren är bra på, nämligen att vaska fram guldkornen i ett stort flöde av nyheter, säger Emma Boëthius till Dagens Media.

Ulf Fahlén kommer dessutom driva nyhetsbyråns pågående arbete inom robotjournalistik.

– Det är fortfarande mycket som är inne i första fas som är hemligt. Det här är ett bra mellansteg för oss. Det är bra att ha den här möjligheten att med små resurser få ut texter som det annars inte är värt att lägga på en reporters bord. Ulf har en teknisk fallenhet och kommer driva detta framåt, säger Emma Boëthius.

Ulf Fahlén ser fram emot sin nya roll.– Det är förstås både hedrande och inspirerande att få chansen att vara med och utveckla en så vass och viktig redaktion som Siren, säger han i ett pressmeddelande.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.