Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

UD varnar resenärer för Facebook

Publicerad: 16 September 2016, 08:25
Uppdaterad: 16 September 2016, 09:55

UD: "Som att stå på ett torg med en mikrofon och skrika ut sitt budskap."


Ämnen i artikeln:

FacebookUD

Efter att brittiska turister fängslats på grund av ett Facebook-inlägg, varnade brittisk UD för hur man formulerar sig i sociala medier när man är utomlands.

Nu uppmanar även svenska UD svenska resenärer till försiktighet på Facebook, skriver Dagens Nyheter.

– Det är som att stå på ett torg med en megafon och skrika ut sitt budskap, men detta budskap kan få betydligt mer spridning. Konsekvenserna blir densamma som om du stod på torget i landet du befinner dig i, säger Patric Nilsson som är kommunikatör på UD, till tidningen.

Det som skrivs på de sociala medierna råder under resmålets lagar, skriver tidningen. I Dubai och andra emirat i Förenade arabemiraten är yttrandefriheten mer begränsad, och det är bland annat olagligt att skriva negativt på sociala medier om personer eller kommersiella företag.

– Facebook är inte privat om du inte använder den del där du kan skicka meddelanden till en vän. Men skriver du på din vägg kan den delas till både den ena och den andra. Man ska se sociala medier som en kommunikationskanal, säger Patric Nilsson.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookUD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.