måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

UD tar klivet in i de sociala medierna

Publicerad: 25 augusti 2010, 14:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Lanserar bloggportal.

Ämnen i artikeln:

UD

DT

Dante Thomsen


Utrikesdepartementets nya bloggportal är nu tillgänglig för allmänheten. På bloggen kommer man bland annat att kunna läsa inlägg av UD:s presstjänst samt dagböcker från fem svenskar som jobbar på olika ambassader i utlandet.

– Vi har sett att det finns ett stort intresse för utrikespolitik och tanken är att nå ut till fler som är intresserade. Vi är väldigt ödmjuka inför sociala medier men det här är absolut en startpunkt att bygga vidare på, säger Joakim Larsson på UD:s presstjänst.

Han menar att många av UD:s medarbetare har spännande saker att berätta om.

– Häromdagen skrev exempelvis Jens Odlander, Sveriges ambassadör i Etiopien om ett möte med fiskare i Kenya och vad de tyckte om sjöröveriet vid Afrikas horn.

Bloggportalen kommer att vara integrerad med Facebook och i dagsläget går det inte att kommentera blogginläggen utan att vara inloggad på sitt Facebook-konto. Joakim Larsson menar dock att detta inte är ett sätt för UD att undvika anonyma kommentarer.

– För oss betyder det bara att det är lättare för många läsare att kommentera på blogginläggen men vi är absolut öppna för en bredare lösning i framtiden.

Bloggportalen är utvecklad av UD i samarbete med webbyrån Bazooka.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev