Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ubers vd Travis Kalanick tar timeout

Publicerad: 14 Juni 2017, 06:51
Uppdaterad: 30 Augusti 2017, 07:00

Ubers vd Travis Kalanick. Bild: Flickr

Ubers vd Travis Kalanick drar sig tillbaka på obestämd tid: "Måste jobba på att bli den ledare ni förtjänar".


Ämnen i artikeln:

UberThe Guardian

Som Dagens Media berättade om i förra veckan har Uber valt att sparka 20 anställda i USA efter en utredning om sexuella trakasserier och diskriminering på företaget. Bland dessa ska det enligt uppgifter till The Guardian finnas högt uppsatta chefer.

Anledningen till att Ubers vd Travis Kalanick nu väljer att ta en timeout har dock en annan anledning – hans föräldrar var nyligen med i en tragisk båtolycka som ledde till att hans mamma omkom. För att få tid att sörja och rensa huvudet innan han tar tag i förändringar han vill genomföra på Uber, har Travis Kalanick meddelat sina anställda att han kommer att dra sig tillbaka på obestämd tid. Det skriver Techcrunch.

Travis Kalanick skriver i ett öppet brev att ledningsgruppen kommer att driva företaget under hans frånvaro, men att han kommer att vara tillgänglig för de mest strategiska besluten.

Samtidigt har han bemyndigat sina direktörer att "vara djärva och beslutsamma för att snabbt kunna utveckla företaget".

"Under de senaste åtta åren har mitt liv endast handlat om Uber. Den senaste tidens händelser har fått mig att inse att människor är viktigare än jobb, och att jag behöver ta mig tid att sörja min mamma, som jag begravde i fredags, och att reflektera, jobba på mig själv och att fokusera på att bygga ett ledarskapsteam i världsklass", skriver han i brevet.

Han skriver även: "Om vi ska bygga Uber 2.0, måste jag även jobba på Travis 2.0 för att kunna bli den ledare som det här företaget behöver och som ni förtjänar".

När Travis Kalanick återvänder till Uber är tanken att han ska ha en mindre roll än tidigare. Det framgår av de juridiska rekommendationer som finns inkluderade i rapporten om utredningen kring Ubers problem med etik och ledarskap.

"Några av de ansvarsområden som Mr. Kalanick historiskt har haft bör delas eller direkt överlämnas till andra i ledande befattningar", står det i rapporten enligt Techcrunch. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UberThe Guardian

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.