Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Twitters vd: ”Vi suger på att hantera övergrepp”

Publicerad: 5 Februari 2015, 08:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Twitter-vd:n Dick Costolo tycker företaget ”suger” på att hantera trakasserier och övergrepp på sin plattform. Han tar personligen på sig ansvaret för problemet.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Uttalandena kommer från ett internt meddelande som nättidningen The Verge har tagit del av.

– Vi suger på att hantera övergrepp och troll på vår plattform och det har vi gjort i åratal, säger Dick Costolo.

Han utrycker en oro över att problemet gör att Twitter tappar användare. Det interna meddelandet kom som en respons på turer kring den amerikanska författaren och filmkritiker Lindy West. Nät-hatare ska ha skapat ett Twitter-konto i Linda Wests döda pappas namn för att trakassera henne.

I en artikel, skriven för the Guardian, berättar hon om händelsen och riktar kritik mot att Twitter låter sin plattform användas för att sprida kvinnohat och rasism.

Dick Castolo skriver att han personligen tar på sig ansvaret för hur dåligt företaget är på hantera frågor om hat och övergrepp, något han betraktar som ett misslyckande. Han skriver också att det är något som företaget nu ska ta tag i.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.