Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter varnade för 300 000 tweets om USA-valet

Publicerad: 13 november 2020, 14:23

Foto: Wikimedia commons

0,2 procent av alla valtweets flaggades i samband med det amerikanska valet, rapporterar Twitter.


Ämnen i artikeln:

TwitterAmerikanska valetDonald Trump

Twitter har delat med sig av siffror över deras arbete med att flagga för vilseledande och omstridda tweets kopplat till det amerikanska valet, skriver Techcrunch.

Från den 27 oktober till den 11 november har plattformen markerat omkring 300 000 inlägg. Det motsvarar runt 0,2 procent av det totala antalet tweets kopplat till valet under perioden. 

De flaggade inläggen har inte hanterats likadant, bara 456 av inläggen har fått en varning som täcker texten och begränsar spridningen i form av delning, gillamarkeringar och svar. Amerikanska presidenten Donald Trumps inlägg står för ett oproportionerligt stor antal av de tweets som fått den typen av flaggning, enligt The New York Times.

Lite över en tredje del av Donald Trumps tweets mellan tredje och sjätte november har markerats med en sådan varning, då president fortsatt skriva inlägg om valresultatet som går emot det alla större mediebolag rapporterat. 

Bakgrunden till att Twitter överhuvudtaget rapporterar om den här typen av siffror ligger i den massiva kritik sociala medier-plattformar fick efter förra valet 2016. Kritiken handlade om vilken roll plattformarna spelade när det kom till att bidra till spridningen av missledande information och falska nyheter. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev