Twitter uppdaterar sin säkerhetspolicy

2018-02-21 08:26  

Twitter tar krafttag för att förebygga uppmuntran till självskadebeteende och självmord.

Twitter har många gånger kritiserats för att inte göra tillräckligt för att förhindra trakasserier på plattformen.

Förra veckan kom ett uttalande från Twitter Safety, där man berättade att användare nu kan anmäla och rapportera om profiler, tweets och direktmeddelanden som uppmuntrar till självskadebeteende och självmord.

Nu har Twitter även uppdaterat sina riktlinjer med mer information om hur de hanterar tweets och konton som handlar om dessa frågor. Det skriver Techcrunch.

I en ny sektion kallad "Glorifiering av självskadebeteende och självmord" i Twitters Hjälpcentrum skriver de att policyn syftar till att jobba tillsammans med bolagets förebyggande arbete mot självskadebeteende. Det för att både kunna "stötta människor som går igenom upplevelser av självskadebeteende, men samtidigt förhindra uppmuntran till självskadebeteende".

Enligt Twitter kan användare som bryter mot de nya reglerna tillfälligt låsas ute från sitt konto. Fortsätter beteendet kan användare få sitt konto permanent avstängt.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt