Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Twitter uppdaterar sin säkerhetspolicy

Publicerad: 21 Februari 2018, 07:26
Uppdaterad: 21 Februari 2018, 07:31

Twitter tar krafttag för att förebygga uppmuntran till självskadebeteende och självmord.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Twitter har många gånger kritiserats för att inte göra tillräckligt för att förhindra trakasserier på plattformen.

Förra veckan kom ett uttalande från Twitter Safety, där man berättade att användare nu kan anmäla och rapportera om profiler, tweets och direktmeddelanden som uppmuntrar till självskadebeteende och självmord.

 

Nu har Twitter även uppdaterat sina riktlinjer med mer information om hur de hanterar tweets och konton som handlar om dessa frågor. Det skriver Techcrunch.

I en ny sektion kallad "Glorifiering av självskadebeteende och självmord" i Twitters Hjälpcentrum skriver de att policyn syftar till att jobba tillsammans med bolagets förebyggande arbete mot självskadebeteende. Det för att både kunna "stötta människor som går igenom upplevelser av självskadebeteende, men samtidigt förhindra uppmuntran till självskadebeteende".

Enligt Twitter kan användare som bryter mot de nya reglerna tillfälligt låsas ute från sitt konto. Fortsätter beteendet kan användare få sitt konto permanent avstängt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.