Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter ska släppa betalfunktion

Publicerad: 26 februari 2021, 07:15

Twitter presenterade på torsdagskvällen en kommande betalfunktion.

Foto: Pixabay

Twitter presenterade på torsdagen en kommande betalfunktion vid namn ”Super follow”. Genom lösningen ska Twitter-användare kunna ta betalt av sina följare.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebook

Via betalningar får följarna i sin tur tillgång till exempelvis extrainnehåll och nyhetsbrev. Den kommande funktionen ska fungera på ett liknande sätt som prenumerations- och donationstjänsten Patreon, populär i bland annat poddvärlden, rapporterar Slashgear

Enligt Twitter ska till exempel stora twittrare kunna ta betalt direkt av sina fans. Det kan röra sig om runt 4-5 dollar i månaden motsvarande 40-50 kronor. Men prenumerationerna ska kunna avslutas när som helst, enligt Twitter.

Plattformsföretaget har länge pratat om att hitta vägar för att öka intäkterna från fler ben en enbart via annonser. Och det som framför allt har diskuterats är olika former av prenumerationslösningar. Exakt hur den nya betalfunktionen ska utformas och fungera framgår dock inte i nuläget.

På torsdagen aviserade Twitter även att man ska släppa en ny funktion vid namn Communities som ska likna Facebook-grupper. Grupperna ska vara låsta och knutna till olika teman och intresseområden och det ska krävas inbjudningar för att kunna delta i dem.

Twitter informerade på torsdagen även om att företagets målsättning är att fördubbla intäkterna till 7,5 miljarder dollar till 2023. Bolagets aktie steg med 11 procent på beskedet, rapporterar bland andra Business Insider.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News