Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter ska dölja politikers kränkande inlägg

Publicerad: 28 juni 2019, 07:38

Foto: Twitter

Politikers tweets som bryter mot Twitters regler ska märkas med en varningstext.


Ämnen i artikeln:

TwitterDonald Trump

Kritiker menar att Twitter inte efterföljer sina egna regler för vad som är okej eller inte att skriva på plattformen när det kommer till politikers inlägg. 

Ett exempel på detta är Donald Trumps tweet från 2017. ”Just heard Foreign Minister of North Korea speak at UN. If he echoes thoughts of Little Rocket Man, they won't be around much longer!”, skrev presidenten på Twitter, vilket flera tolkade som ett hot mot Nordkorea. 

Då svarade Twitter med att man lät inlägget vara kvar eftersom att det hade nyhetsvärde. 

Från och med nu kommer dock inlägg från framstående politiker som bryter mot Twitters regler döljs på plattformen, skriver BBC

Inläggen kommer inte dyka upp i sökresultatet och kommer inte framhävas av plattformens algoritmer. Vidare kommer den typen av inlägg döljas bakom en typ av varningstext. Användarna kommer mötas av en text som lyder:

”Twitters regler när det gäller kränkande beteende gäller för den här tweeten. Men, Twitter har bedömt att det kan vara i allmänhetens intresse att den här tweeten ska finnas tillgänglig även i forsättningen”. 

Reglerna kommer gälla politiker och makthavare som har över 100 000 följare. Om en tweet är direkt hotfull kommer den däremot att plockas bort oavsett. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TwitterDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.