Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter ser minskad efterfrågan från annonsörer

Publicerad: 27 juli 2016, 08:00
Uppdaterad: 27 juli 2016, 08:08

Minskad efterfrågan från annonsörer och blygsam ökning av aktiva användare för Twitter.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Twitter redovisar en omsättning på 602 miljoner dollar, en ökning med 20 procent jämfört med i fjol, samt en nettoförlust på 107,2 miljoner dollar, för det andra kvartalet 2016. Det rapporterar Business Insider.

Twitter förklarar nedgången med ökad konkurrens om budgetar för social marknadsföring och det faktum att kostnaderna för att annonsera på Twitter är högre än för andra kanaler. Detta har lett till minskad efterfrågan från annonsörer.

Samtidigt fortsätter siffran för antalet aktiva användare att stå och stampa, med endast tre miljoner nya användare under andra kvartalet.

Det innebär att Twitter nu har 313 miljoner aktiva användare per månad.

Twitter har länge kämpat med att visa tillväxt vad gäller antalet aktiva användare, inte minst i Sverige.

Statistik från IIS undersökning "Svenskarna och internet" visar att 22 procent av alla internetanvändare i Sverige någon gång använt Twitter. Av de som har tjänsten är det bara 15 procent som skriver på Twitter varje vecka, vilket motsvarar knappt fyra procent av alla internetanvändare i Sverige.

Igår rapporterade Dagens Media om Twitters kampanj för att locka nya användare, som bland annat går ut på att förklara för icke-användare vad som är poängen med Twitter. Detta efter att ha insett att många av icke-användarna inte har koll på hur tjänsten faktiskt fungerar.

Dessutom ska Twitter få en uppfräschning i form av ny färgskala.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev