Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter räknar med miljardböter

Publicerad: 4 augusti 2020, 13:25

Twitter-användare som lämnat kontaktuppgifter till företaget av säkerhetsskäl fick annonser riktade mot sig. Något som kan bli dyrt för Twitter.

150–250 miljoner dollar. Så mycket räknar Twitter med att boten från amerikanska FTC (Federal Trade Commission) kan komma att kosta företaget.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Att Twitter brutit mot avtalet med den amerikanska myndigheten FTC om hur användarnas data ska hanteras kan komma att kosta företaget mellan 150 och 250 miljoner dollar. I alla fall är det den summa som Twitter själv har framfört till sina investerare, enligt The Verge.

Det var i höstas som Twitter medgav att kontaktuppgifter som samlats in för flerstegsverifiering av användarna mellan 2013 och 2019 använts för att rikta annonser.

Felet, som enligt dem själva ska ha skett av misstag, uppmärksammades när det framkom att de Twitter-användare som ställt in tvåfaktorsautentisering var de samma som de som fick riktade annonser.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.