tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter och Facebook stänger av Trump

Publicerad: 7 januari 2021, 07:07

Samtidigt som stor dramatik utspelade sig i Washington i går blockerades USA:s sittande president Donald Trump från att publicera nya inlägg på Twitter och Facebook.

Foto: Pixabay

Såväl Twitter som Facebook har tillfälligt stoppat USA:s president Donald Trump från att publicera inlägg efter att han felaktigt påstått att han vunnit valet.

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpTwitterFacebook

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mitt under de kaosartade scenerna i Washington i USA, där arga Trump-anhängare stormat Kapitolium har Twitter valt att stänga av USA:s president Donald Trumps konto i 12 timmar. Det efter att han publicerat flera inlägg där han påstår att han vann det amerikanska valet i början av november samt uppmanat sina anhängare att inte acceptera resultatet.

Kravet från Twitter för att kontot ska låsas upp är att presidenten raderar de aktuella inläggen, eftersom de bedöms bryta mot Twitters policyer. Om så inte sker hotar Twitter i ett uttalande med att kontot fortsatt kommer att vara låst, och om presidenten i framtiden bryter mot sociala medier-nätverkets regler kan det bli aktuellt att ta ned hans konto.

Ett av inläggen består av en film där Donald Trump talar till sina anhängare och återigen hävdar valfusk. Filmen plockades inte bara bort av Twitter utan också av Facebook och Youtube.

Även Facebook har fattat beslut om att stoppa alla nya inlägg från Donald Trump på såväl Facebook som Instagram. Där gäller stoppet i 24 timmar. Också i det fallet hänvisas till att presidenten bryter mot sociala medier-nätverkens policyer.

Fyra personer har dött under oroligheterna i Washington. En av dem efter att ha skjutits av polis i tumultet, och de andra tre på grund av vad beskrivs som ”akuta sjukdomstillstånd”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev