Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter lanserar ny funktion

Publicerad: 15 november 2019, 14:38

Det ska bli möjligt att följa specifika ämnen på Twitter.

Foto: Skärmdump/pressmeddelande

Twitter ska göra det möjligt för användare att följa specifika ämnen.


Ämnen i artikeln:

Twitter

I dagsläget kan inte Twitteranvändare följa specifika ämnen för att hänga med i konversationen kring ett område, utan i stället görs det genom att följa personer inom området eller genom att klicka sig in på hashtags. 

Nu ska det bli möjligt att följa specifika ämnen såsom fotboll eller politik. Förslag till ämnen kommer att visas i tidslinjen och i sökfunktionen baserat på vad användaren brukar söka efter och vilka användaren följer. 

– Målet är att det ska vara lika enkelt att följa ett intresseområde som det idag är att följa en person. Funktionen har den klara fördelen att den som är intresserad av exempelvis AI har samma förutsättningar att hålla sig uppdaterad om det som den som arbetar med ämnet, skriver Twitters ledning i ett pressmeddande. 

Inget datum för lanseringen är kommunicerat. Ewa Arve är pr-ansvarig på Twitters pr-byrå i Sverige, Millton Sweden. Hon säger till Dagens Media att de inte vet exakt när funktionen blir tillgänglig för svenska användare, men att den lanseras i Sverige inom de närmaste månaderna. 

Dagens Media har sökt Twitter för en kommentar. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.