tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter gör en Facebook – satsar på 360-videor

Publicerad: 3 januari 2017, 08:35
Uppdaterad: 3 januari 2017, 15:07

Trenden rullar vidare även under 2017 när Twitter presenterar livesändning av 360-videor.

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookYoutube

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Livesändning och 360-video är två funktioner som minst sagt var i ropet under 2016. Nu följer Twitter i Youtube och Facebooks fotspår när man låter användarna sända i 360 grader via Periscope, det skriver Adweek.

Live 360-graders-video markeras i Periscope-appen med texten "LIVE 360" och går ut på att användarna kan ändra vinkeln genom att röra telefonen eller svepa på skärmen.

Trots att alla Twitter-användare ska kunna ta del av den nya tjänsten kommer inte alla kunna livesända 360-videor. Idag har endast ett begränsat antal partners den möjligheten, men i ett blogginlägg påstår Periscope att funktionen lanseras för allmänheten redan under de kommande veckorna. Sedan tidigare har Twitter även låtit användare sända live direkt från appen. Dessa två nyheter innebär dessutom att användarna numera kan nyttja Twitters livestreaming-tjänst till att sända 360-videor direkt i tidslinjen.

Men både Twitter och Facebook har en bit upp till Youtube, som innan någon av de två sociala medie-giganterna lanserat funktionen redan hade presenterat livesändning av 360-videor i 4K för sina användare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev