Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter gör det svårare att sprida fake news

Publicerad: 12 oktober 2020, 06:00

Foto: Pikist

Twitter rullar ut funktion som ska göra det svårare att sprida falsk information vidare.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Inför det amerikanska valet har Twitter infört ett nytt verktyg för att minska spridningen av vilseledande och falsk information, rapporterar Mashable.

Med start den 20 oktober och fram till åtminstone slutet av valveckan kommer det bli svårare för användare att retweeta inlägg från amerikanska politiker som innehåller felaktig information.  

Om Twitter upptäcker inlägg som de anser bryter mot deras regler gällande vilseledande information om bland annat covid-19 och manipulerade medier kommer användare inte kunna retweeta inlägget. Det kommer heller inte gå att svara på tweeten eller gilla den. Det kommer dock fortsättningsvis gå att retweeta den typen av inlägg om användaren lägger till en egen kommentar. 

Restriktionerna gäller både amerikanska politikers konton, kampanjkonton, USA-baserade konton med över 100 000 följare och konton som drar ”signifikant engagemang”. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News