Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter förändrar sitt desinformationsverktyg

Publicerad: 18 augusti 2021, 06:06

Om försöken faller väl ut i testländerna kommer Twitter att införa förändringarna brett.

Foto: Pixabay

Användare i USA, Sydkorea och Australien får just nu testa ett nytt sätt att rapportera desinformation på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Just nu testar Twitter ett nytt sätt att rapportera om desinformation, vilket påminner om hur användarna i dag rapporterar om hat, hot och trakasserier. Det rapporterar The Guardian.

Användare på Twitter kan sedan tidigare flagga för inlägg med misstänkt desinformation, men med den nya funktionen – som testas under en månad i USA, Sydkorea och Australien – ska anmälaren även uppge vilken sorts desinformation det är tal om via en meny.

Genom utvecklandet av desinformationsverktyget hoppas Twitter i större utsträckning kunna identifiera och vidta åtgärder mot desinformation i realtid samt bättre kunna analysera varifrån den felaktiga informationen kommer.

Om testerna blir lyckade kan Twitter komma att införa funktionen brett och permanent.

Diskussionen om nätjättarnas ansvar för spridandet av desinformation är inte ny, men har intensifierats under coronapandemin då spridandet av felaktig information ökat. Under 2021 har flera nätjättar, däribland Twitter och Facebook, gått ihop och antagit en ”branschkod” för att motverka desinformation.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News