Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter firar tio år men har få användare i Sverige

Publicerad: 18 mars 2016, 16:46
Uppdaterad: 18 mars 2016, 16:46

Trots att Twitter funnits i tio år är det få svenskar som använder tjänsten. Sex procent av Twitteranvändarna använder Twitter dagligen visar färsk statistik.


Ämnen i artikeln:

Twitter

På måndag är det tio år sedan världens första tweet skrevs av internetentreprenören Jack Dorsey.

I dag finns det 320 miljoner aktiva Twitter-användare runt om i världen. Statistik från IIS undersökning "Svenskarna och internet" visar att 22 procent av alla internetanvändare i Sverige någon gång använt Twitter.

Av de som har tjänsten är det bara 15 procent som skriver på Twitter varje vecka, vilket motsvarar knappt fyra procent av alla internetanvändare i Sverige.

– Trots att Twitter är ett av de mer välkända sociala medierna så är det väldigt få svenskar som faktiskt använder tjänsten. Det kan vara värt att tänka på när medierna rapporterar om Twitterstormar, säger Pamela Davidsson, statistikansvarig hos IIS, som ligger bakom studien, i ett pressmeddelande.

Studien visar att 58 procent av Twitteranvändarna är män, samt att det är vanligare att använda Twitter i de yngre åldersgrupperna. I alla åldersgrupper utom de yngsta (12-15 år) är det mer vanligt bland män än kvinnor att använda Twitter.

Sex procent av Twitteranvändarna använder Twitter dagligen. Endast drygt tre procent av dessa skriver dagligen egna tweets.

Dagens Media har tidigare skrivit om att Twitter inte längre ökar sina användare.

Så många använder Twitter

  Använder Twitter Bas: Internetanvändare Någon gång Dagligen Stockholms län 28% 9% Östra Mellansverige (Uppsalas, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län) 24% 7% Småland och öarna (Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län) 21% 5% Sydsverige (Blekinge och Skåne län) 19% 5% Västsverige (Hallands och Västra Götalands län) 21% 5% Norra Mellansverige (Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län) 20% 7% Mellersta Norrland (Västernorrlands och Jämtlands län) 17% 6% Övre Norrland (Västerbottens och Norrbottens län) 25% 5%

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.