torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter börjar ta bort blå verifieringssymbol

Publicerad: 21 april 2023, 09:46

Beyoncé, Donald Trump och påven Franciskus är några som har tappat sin verifikationsmarkering. Foto: Jeff Chiu/AP/TT/Carina Johansen/NTB/TT

Under torsdagen påbörjades nedmonteringen av Twitters gamla verifikationssystem och allt fler blå verifikationssymboler har börjat försvinna från högprofilerade konton.

Ämnen i artikeln:

Twitter

Vilma Pettersson

vilma.pettersson@dagensmedia.se


När Elon Musk tog över ägarskapet av Twitter i oktober 2022 var ett av hans största mål att ta bort appens gamla verifieringssymboler och införa ett nytt system. I stället behöver användare betala för en Twitter Blue-prenumeration för att få en blå verifikationssymbol vid sitt kontonamn.

Nu har den processen påbörjats och över 420 000 blå symboler har försvunnit från konton som inte har betalat för någon prenumeration, skriver The Verge. Kostnaden för en verifieringsprenumeration startar på åtta dollar och varierar beroende på om det är en person eller organisation som ligger bakom kontot. 

Det gamla systemet, som infördes för över ett årtionde sedan, skapades bland annat för att skydda kända personer från imitatörer på appen. Sedan har verifikationsmarkeringen blivit ett verktyg för att motverka desinformation från fejkade konton.

Elon Musk har länge varit öppet kritisk mot det gamla verifikationssystemet och kallat det för odemokratiskt. Detta eftersom det har krävts att individer och företag varit tillräckligt kända för verifieringen.

Några av de stora namnen på användare som tappat sin verifieringsmarkering är Beyoncé, Donald Trump och påven Franciskus rapporterar CBS.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev