Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Twitter betalar 7 miljarder för att ha vilselett investerare – men fortsätter neka

Publicerad: 21 september 2021, 06:56

Twitter har valt att betala motsvarande 7 miljarder kronor för att nå en förlikning.

Twitter har nått en förlikning i den grupptalan där nätverket anklagas för att ha gett felaktiga prognoser kring användartillväxt.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Konflikten handlar om huruvida Twitter 2014 ska ha vilselett investerare eller inte när nätverket presenterat prognoser för hur antalet användare som återkommande använder plattformen kommer att utvecklas.

Enligt uppgifter ska Twitter ha utlovat att de användare som är aktiva varje månad skulle uppgå till 550 miljoner på kortare sikt och det dubbla på längre sikt – vilket man ännu inte har uppnått.

Twitter nekar till att man skulle ha gjort någonting fel medan motparten, en grupp aktieägare, hävdar att det har varit tal om missvisande information.

En grupptalan väcktes 2016 och först nu har parterna nått en förlikning, rapporterar Reuters. Men det kommer att bli dyrt för Twitter. Prislappen landar nämligen på över 800 miljoner dollar vilket motsvarar omkring 7 miljarder kronor.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.