Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Twitter bekämpar nättroll

Publicerad: 16 November 2016, 08:21
Uppdaterad: 16 November 2016, 08:43

Nu tar sociala medie-giganten krafttag mot näthatet. Uppgraderar "mute"-funktionen.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Twitter skriver i ett blogginlägg att mängden missbruk, mobbning och trakasserier på nätet har ökat kraftigt de senaste åren.

Twitter fortsätter:

"Beteenden som trakasserier hämmar människor från att finnas och delta på Twitter, eller var som helst. Missbruk tar bort chansen att se och dela alla perspektiv kring en fråga, som vi tror är avgörande för att ta steg framåt. I värsta fall, den här typen av beteende hotar den mänskliga värdigheten, som vi alla tillsammans bör skydda".

Sedan tidigare har tjänsten haft funktionen "mute", som möjliggör att blockera andra konton. Nu uppgraderas "mute" till meddelande-funktionen, platsen som Twitter anser att användare behöver den som mest. Nya expansionen gör det möjligt att stänga av nyckelord, fraser eller hela meddelanden. 

"Vår hatiska beteende policy förbjuder ett visst beteende som riktas mot människor på grund av ras, etnicitet, nationellt ursprung, sexuell läggning, kön, könsidentitet, religiös tillhörighet, ålder, funktionshinder eller sjukdom. Idag ger vi dig ett mer direkt sätt att redovisa denna typ av beteende för dig själv, eller för andra, när du ser att det händer", skriver Twitter i blogginlägget. 

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.