Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Twitch portar Donald Trump

Publicerad: 30 Juni 2020, 11:45

Att presidenten stängs av från Twitch beror enligt plattformen bland annat på filmklipp från ett kampanjmöte från 2016 där Donald Trump kallat mexikanska immigranter för våldtäktsmän.

Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Twitch sällar sig till skaran av sociala medier som agerar mot den amerikanska presidenten. Donald Trumps kanal stängs av på grund av kränkande material.


Ämnen i artikeln:

Twitchsociala medierDonald Trump

Twitch stänger tillfälligt av Donald Trumps kanal efter kommentarer som gjorts i klipp, och kränkande material som strider mot plattformens policy. Det meddelar Twitch i en kommentar till sajten Kotaku.

I maj började Twitter faktagranska den amerikanska presidenten.

Ett inlägg där presidenten twittrat om att postomröstning kan leda till utbrett väljarbedrägeri flaggades med ett utropstecken och texten ”Get the facts about mail-in ballots” som länkar vidare till en sida med källor om att Donald Trumps påstående saknar grund. 

Det dröjde inte länge presidenten levererade en motreaktion mot Twitters tilltag.

I början av juni följde Snapchat i samma spår – efter att Donald Trump twittrat om de protester som uppstod efter George Floyds död, under ett polisingripande.

Snapchat slutade efter det visa upp Donald Trumps inlägg i sin Discover-funktion.

Att presidenten nu stängs av från Twitch beror enligt plattformen bland annat på filmklipp från ett kampanjmöte från 2016 där Donald Trump kallat mexikanska immigranter för våldtäktsmän.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.