onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Två år senare – Facebook och Instagram öppnar för Trump igen

Publicerad: 26 januari 2023, 13:11

Efter två års avstämning är USA:s tidigare president Donald Trump nu välkommen tillbaka till Metas plattformar.

Donald Trumps avstängning från Facebook och Instagram är över. Det eftersom Meta bedömer att risken för våldsuppvigling har avtagit.

Ämnen i artikeln:

MetaFacebookInstagramNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det var efter stormningen av den amerikanska kongressen Kapitolium i Washington D.C i januari 2021 som Meta valde att stänga av USA:s dåvarande president Donald Trumps konto på Facebook och Instagram. Det eftersom sociala medier-plattformen bedömde att hans inlägg riskerade att uppvigla till än mer våld. Även Twitter valde att stoppa den före detta presidentens konton efter de våldsamma upploppen med samma motivering.

Men i går kväll meddelade Meta i ett pressmeddelande att Donald Trump – inom de närmasta veckorna – kommer att vara välkommen tillbaka till plattformarna. Det eftersom bedömningen i dag är att hans närvaro på Facebook och Instagram inte innebär någon allvarlig risk för allmänhetens säkerhet. Samtidigt beskrivs det tidigare valet att stänga av honom som ”extraordinärt beslut som togs under extraordinära omständigheter”. Med det sagt så framhåller Meta dock att han kan komma att stängas av igen – om han bryter mot regelverket.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev