Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

TV4:s svar på SVT:s "Vårt kök" – "Köket"

Publicerad: 25 januari 2016, 13:07
Uppdaterad: 26 januari 2016, 13:49

TV4-gruppen samlar recept, mat- och bak-tv och sina kockprofiler i nya "Köket".


Under hösten fick SVT utstå kritik vid lanseringen av en ny receptsajt, inte minst Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kritiserade i sin blogg att licenspengar används till att konkurrera med kommerssiella aktörer.

Camilla Everberg är affärsområdeschef för mat inom tv4-gruppen:

– Det är inte så att det finns någon brist på matinnehåll. Men, jag kan förstå att SVT lanserar sin receptsajt, eftersom det finns ett intresse hos publiken. Men om det verkligen behövs en public service-finansierad receptsajt är en annan fråga, säger hon.

Idag lanserar TV4-gruppen sitt motdrag "Köket" – som ska samla all matlagningstv, och de runt 27 000 recepten på recept.nu.

"Köket" byggs också samman med nätbutiken "Kökets favoriter", som säljer olika typer av kökstillbehör, och som lanserades i höstas.

– Det är en konsekvens av ett arbete som har pågått ett tag, vi satsar myckt mer på mat. Det finns ett enormt intresse, och annonsörerna har efterfrågat fler integrerade annonslösningar, säger Camilla Everberg. 

Vad kommer ni att kunna erbjuda annonsörerna?

– Framför allt en tätare koppling mellan det linjära och det digitala, och att vi också kopplar på e-handelssajten Kökets favoriter som innebär nya möjligheter för många samarbetspartners.

– Vi ser det här som en första release, som vi kommer att bygga vidare på och fler smarta tjänster och produkter är under utveckling. Hittills har vi fått väldigt positva kommentarer från annonsörer och mediebyråer.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev