Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

TV4 och SR anmäls till Granskningsnämnden för att ha sänt Niklas Strömstedts "Lyckolandet"

Publicerad: 10 November 2015, 12:43
Uppdaterad: 18 December 2015, 07:50

Ett 40-tal anmälningar ska ha kommit in till Granskningsnämnden efter att TV4 och Sveriges radio valt att sända Niklas Strömstedts SD-kritiska låt "Lyckolandet".


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSå mycket bättreTV4

Både TV4 och Sveriges Radio har anmälts till Granskningsnämnden för att ha sänt den SD-kritiska låten "Lyckolandet" som Niklas Strömstedt framförde i helgens "Så mycket bättre", skriver DN.

Dagens Media skrev igår om att Sveriges Radio valt att spela Niklas Strömstedts remake av Ace of Base-låten "Happy Nation", vilket väckt reaktioner då man tidigare valt bort Timbuktu och Kartellens låt "Svarta duvor och vissna liljor" från sina spellistor.

Enligt DN ska ett 40-tal anmälningar ha kommit in till Granskningsnämnden om Niklas Strömstedts låt. Av dem är ett trettiotal riktade mot TV4 som visade inslaget när Niklas Strömstedt framförde låten i "Så mycket bättre". Övriga anmälningar riktar sig mot att Sveriges Radio spelat låten.

Martin Nygren, som är exekutiv producent för "Så mycket bättre", säger till DN att han inte är förvånad över anmälningarna.

– Det var inte jätteoväntat måste jag ändå säga. Vi lever i en demokrati, vilket innebär att man får anmäla inslag. Men vi står bakom de värderingar som förs fram i låten om att alla är lika i en demokrati, säger Martin Nygren till tidningen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.