Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"TV4 News lägger sig platt"

Publicerad: 16 april 2013, 06:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:49

UPPDATERAD. De traditionella tv-kanalerna hängde inte med i rapporteringen kring gårdagens bombdåd i Boston. Det säger den tidigare TV4.se-chefen Mattias Fyrenius.


Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4

För långsamt och utan ambitionen att hitta en egen vinkel. Så låter kritiken mot TV4 News och SVT efter gårdagens rapportering kring bombådet i Boston.

En kritisk röst är Mattias Fyrenius, vd på Nobel Media och tidigare chef för TV4 Nya Medier:

" Nya tider när de båda kvällstidningarna nu faktiskt utklassar både SVT och TV4 vad gäller live-TV från Boston. Förstår inte helt TV4 News som lägger sig platt och lägger ut CNN-feeden. Visst, CNN är såklart bäst, men varför då ha TV4 News över huvud taget?", skriver han bland annat på Twitter.

När Dagens Media når honom utvecklar han kritiken:

– Särskilt TV4 News, som jag följde mest, av de traditionella tv-kanalerna, var så uppenbart mycket långsammare i starten. Där tror jag att de traditionella tv-kanalerna får se upp. De har inte riktigt det här livetänket och snabbheten att växla över.

Att tv-kanalerna är långsammare tror Mattias Fyrenius beror på att man tidigare inte haft den här typen av konkurrens.

– Men ju längre kvällen och natten gick blev det ju samtidigt uppenbart att de traditionella kanalerna tar över. De är proffsigare och bättre, men de är ändå väldigt tydligt att kvällstidningstempot bidrar till att det går snabbare.

Gårdagen var den tidigare DN-chefen Åsa Tillbergs första dag som vd för Nyhetsbolaget. Hon vill dock inte uttala sig om kanalens prestation.

– Jag tänker inte uttala mig i några frågor innan jag har träffat min personal i dag, säger hon till Dagens Media.

Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4, håller dock inte med om kritiken.

– Jag tycker att TV4 News var bra igår på Boston. De växlade mellan olika live-feeder, och hade eget team på plats så jag känner inte igen Mattias beskrivning här riktigt. Just nu sänder TV4 News live igen, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Men han har rätt i att Expressen definitivt gjorde stark sajt-tv under sin premiär av "Primetime". I takt med att kvällstidningarna blir bättre på att göra snabbfotad tv, kommer konkurrensen att öka för både TV4 och SVT när det gäller "breaking news". Det är stimulerande.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.