Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

TV4 lanserar Så mycket bättre-app

Publicerad: 28 Oktober 2013, 12:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

I samband med nypremiären av "Så mycket bättre" släpper TV4 en app på Spotify.


Ämnen i artikeln:

TV4

I den nya appen, som är framtagen i samarbete med produktionsbolaget Mastiff, finns all musik från programmets samtliga säsonger samlad. Appen är uppbyggd kring olika spellistor, både med tolkningar och originallåtar.

– Vi vill göra hela Så mycket bättre-katalogen mer överskådlig. Det finns inte så mycket officiella siffror att gå på, men vi har sett flera exempel på appar som har ökat lyssnandet i sitt segment med 10-15 procent. Det tror vi är ett direkt resultat av att man lyckas visa på bredden i innehållet, säger Johan Janrell, producent på TV4 Digitala Medier.

– På ett större plan ser vi hur Spotify går allt mer mot att bli en social plattform som når miljoner svenskar varje vecka. Då är det helt naturligt att TV4 finns tillgängliga på Spotify för våra tittare, med våra egna appar, profiler och spellistor, tillägger han.

Hur har intresset varit så här långt?

– Det är för tidigt att säga. Just nu är det upp till oss att få upp kännedomen bland våra tittare. Från skivbolagen och Spotify har vi förstått att det här samarbetet är lika viktigt som för oss. Intresset för Så mycket bättre-musiken är enormt och allt som gör steget kortare för våra tittare att bli lyssnare är så klart superintressant. Om vi dessutom lyckas få upp ögonen för programmet på nyfikna lyssnare så är det en ren bonus, säger Johan Janrell.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.