TV4 köper in sig i sportappen Sportswik

2016-03-22 09:59  
Martin Wiklund, grundare och vd på Sportswik AB, Håkan Rossberg, affärsområdeschef sport och spel, TV4-gruppen.

TV4-gruppen lägger 10 miljoner på appen som ska göra allmänheten till sportreportrar. För Dagens Media berättar TV4-gruppens Håkan Rossberg om affären.

– Det finns flera olika delsyften i varför vi väljer att starta ett samarbete med Sportswik, men först vill vi lyfta appen och exponera den på rätt sätt, säger Håkan Rossberg, affärsområdeschef sport och spel på TV4-gruppen till Dagens Media.

I appen Sportswik ska spelare, ledare och föräldrar få möjligheten att publicera och konsumera rörlig bild, foto och text. Appen har haft en snabb spridning i Sverige de senaste månaderna då 40 000 personer redan registrerat sig som medlemmar.

Konkret gör Sportswik allmänheten till sportreportrar.

– Vi tror att Sportswik kan generera ett nytt lager med rörlig bild där vi har ett antal tankar hur vi ska kunna skapa nytta för sponsorer och partnerannonsörer, tillsammans med olika föreningar. Det viktigaste är att det blir en kombination av allt med bra balans, säger Håkan Rossberg.

Investeringen ska stärka TV4-gruppens fortsatta satsning på svensk sport, däremot vill inte TV4 avslöja hur stor andel de köper in sig på.

– En investering på tio miljoner anser vi är en relevant siffra, säger Håkan Rossberg.

Så fungerar appen Sportswik

Sportswik är en app och mediaplattform som gör alla med en smartphone till reportrar. Alla på matchen kan fota, filma, kommentera och rapportera mål och matchhändelser med några enkla knappavtryck i appen. Medieplattformen samlar upp allt som rapporteras och alla Sportswik-medlemmar får ett personligt sportmagasin där bilder, rubriker och ingresser sätts helt automatiskt av en avancerad publiceringsmotor. Varje match, oavsett ålder och nivå, får en bevakning i klass med en elitmatch med egen tidslinje där matchfakta, bild och videogallerier genereras automatiskt av motorn.

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt