Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

TV4 Fakta-app i topp

Publicerad: 1 december 2010, 12:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:29

TV4 Faktas I-phone applikation Verkligheten berättar, som dagensmedia.se skrev om tidigare i veckan, ligger nu högst på topplistan i App Store.


– Det är jättekul med en sådan omedelbar respons. Det är också ett kvitto på att applikationen är intressant och nyskapande, säger Kajsa Stål, programchef på TV4 Fakta, i ett pressmeddelande.

Innehållet i applikationen är tusen berättelser om verkligheten från platser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är en audioguide som kopplas till telefonens GPS och en inläst berättelse dyker upp i telefonen när man passerar en gata eller en plats i storstäderna som är kopplad till applikationen.

Nästa steg är att användarna bjuds in att lägga till egna berättelser till applikationen, såväl historiska händelser som egna upplevelser. Därefter väljer TV4 Fakta ut de bästa som läses in och blir en del av utbudet.

I dag publiceras den första berättelsen utanför storstäderna, en historia om Djäkneberget i Västerås där frisbeeincidenten ”Vem vare som kasta” inträffade.

Tjänsten har tagits fram av TV4 i samarbete med Volontaire.

Katarina Libert

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.