Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

TV4-chef riktar kritik mot Lajkat

Publicerad: 18 November 2014, 10:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

TV4:s programdirektör kräver att Aftonbladet tar större ansvar kring upphovs- och citaträtt.


Efter Dagens Medias artikel om bråket mellan Lajkat och Kamratposten ger sig även TV4 programdirektör Viveka Hanson in i debatten om hur upphovsrättsskyddat material bör hanteras på webben.

I ett blogginlägg på TV4:s medieblogg skriver hon att TV4 vid flera tillfällen har bråkat med Aftonbladet vad gäller delning av deras klipp. Däribland kanalens partiledardebatt som sändes för Aftonbladets tittare i mobilen, klipp ur "Solsidan", samt ett inslag med Björn Ranelid i "Efter tio".

Viveka Hanson medger att det är svårnavigerat kring den digitala upphovsrätten men anser att huvudprincipen alltid bör vara att bädda in deras playspelare när någon vill sprida deras klipp.

Hon skriver vidare att Jan Helin borde ta chansen att "vara bäst i klassen" istället för att som nu hamna i diskussioner kring att "stjäla barns tankar".

" Ni borde leda branschen framåt när det gäller att sätta en hygglig kultur kring upphovsrätt och citaträtt. Det behövs, och ni är omdömesfulla utgivare och stora nog att verkligen påverka den", skriver hon i blogginlägget.

Ehsan Fadakar är ansvarig utgivare för Lajkat och svarar så här på kritiken:

– För det första borde TV4 vid det här laget veta att Lajkat inte är en del av Aftonbladet. Och Jan Helin är inte ansvarig utgivare. Sen nämner TV4 ett enda exempel från Lajkat som vi rett ut och som förhoppningsvis snart leder till att bra samarbete med Kamratposten som gynnar båda parter, säger han och tillägger:

– Kritiken är tunn och väldigt svepande.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.