Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

TV4 bojkottar AIK-matcher

Publicerad: 26 April 2010, 05:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Fotbollslaget inte tillräckligt intresserade av ett samarbete, tycker TV4.


Efter de direktsända fotbollsmatcherna vill TV4 att några av spelarna gästar studion för analyser och summering.

Men i samband med AIK-matcherna har samarbetet inte fungerat, menar TV4. Bland annat har en av lagets spelare rusat ut från studion i direktsändning – och dessutom har AIK stoppat spelare från att medverka i studion, enligt fotbollschefen Emir Osmanbegovic.

– I säsongspremiären valde en AIK-spelare att lämna vår studio i direktsändning. Sedan dess har vi två raka AIK-matcher där spelarna har stoppats från att komma till studion. Vi har pratat med AIK om det här varje gång, de har lovat en förbättring men det faller ändå, säger Emir Osmanbegovic till Aftonbladet.

TV4 väljer nu att visa andra matcher framöver. AIK och Svenska Fotbollsförbundet har kritiserat beslutet, vilket även TV4:s egen programledare Patrick Ekwall gjort.

"Jag tycker det det är både olyckligt och tveksamt med alla former av bojkotter. Det drabbar alltid någon annan, oftast helt oskyldig. Det är ju inte direkt “AIK:s matcher" som vi sänder, det är en “allsvensk match". Som det är nu så kan alltså en intressant motståndare/match uteslutas från tv-rutorna för att TV4 bojkottar AIK:s matcher, det tycker jag känns fel", skriver Patrick Ekwall på sin blogg.

TV4:s beslut kan få ekonomiska konsekvenser för Solnaklubben, då Svenska Fotbollsförbundet varje år delar ut 12 miljoner kronor till klubbarna för deras medverkan i tv-sändningar. Hur mycket pengar det blir bestäms efter hur ofta deras lag deltagit i tvsända matcher.

Även SVT har i ett brev kritiserat AIK:s mediehantering, berättar Aftonbladet.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.