Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tv-tittandet i mobilen ökar

Publicerad: 7 Juli 2009, 06:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

UPPDATERAD. Sju procent av svenskarna tittar på rörlig bild i mobilen.


15.000 personer har av Sifo fått frågan om de tittat på rörlig bild i mobilen under de senaste tre månaderna. Sju procent svarade ja. Vid samma tidpunkt förra året var samma siffra endast två procent. Ökningen är alltså hela 250 procent.

Boende i Kronoberg är de som tittar minst på tv i mobilen, med sina tre procent. Stockholmarna är de som tittar mest med 11,4 procent. Även värmlänningarna (9,2), boende i Västmanland (8,6) och Gävleborg (8,5) tillbringar en hel del tid med tv i mobilen, enligt undersökningen.

 — Det är kul att se att de satsningar som mobiloperatörer och mediebolag gjort för att få igång tv-tittandet i mobilen börjar ge resultat. Den viktigaste faktorn för denna snabba utveckling är nog ändå att det kommit så många mobiltelefoner med snabb uppkoppling och stora, ljusstarka skärmar som gör att det faktiskt blir intressant att titta på rörlig bild i en telefon, säger Emil Salonen från Mobiento, och representant för Sveriges Annonsörers kommitté för mobilmarknadsföring, i ett pressmeddelande.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.