Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag18.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Tv-sajterna i plagiatbråk - "Det är helt oacceptabelt "

Publicerad: 5 Februari 2016, 11:14
Uppdaterad: 8 Februari 2016, 06:29

Sveriges största sajt om tv- och film anklagas för plagiat av konkurrenten.


Det var under gårdagen som en uppmärksam twittrare märkte att sajten Moviezines recension om succéserien Gåsmamman, som gått under vintern på Cmore, var förvånansvärt lik den konkurrerande sajten TVdags recension.

TVdags reagerade direkt och efter upptäckten försvann recensionen. Nu har sajten publicerat en artikel där man humoristiskt ger sitt svar på händelsen.

TVdags chefredaktör Björn Finér är uppgiven när Dagens Media ringer upp honom.

– Det är tråkigt, riktigt tråkigt. De borde ha bättre koll på vad som publiceras, den här gången var det så uppenbart att man kunde googla sig fram och hitta båda recensionerna, säger han.

Moviezines chefredaktör Alexander Dunerfors berättar för Dagens Media att skribenten nu har fått sluta.– Det är givetvis helt oacceptabelt. Vi förlitar oss på våra frilansande skribenter. Även om det bara handlar om två rader om en tv-series handling, så är det definitivt inte okej. Frilansaren är en av våra mindre aktiva och kommer inte att få skriva mer för MovieZine, vi plockar även ner alla tidigare texter som hen har skrivit, säger han.

Björn Finér tycker att Moviezine borde tänkt efter innan man publicerade.

– Vi har inga stora ägare i ryggen som Moviezine har och då tycker man de borde tänka efter fler gånger när man publicerar något liknande. Personligen är jag inte inne på Moviezine annars men jag har kanske fått en anledning till det nu, säger han till Dagens Media.

Här är utdrag ur båda recensionerna:

TVdags:

»Sonja lever med make och tre barn i tweenie- och tonårsåldern i en välbeställd övre medelklassmiljö någonstans i Stockholmstrakten. På papperet driver de en marina, men egentligen är maken Fredrik involverad i en helt annan familjerörelse som även inkluderar delar av Sonjas släkt – marijuanaodling i industriell skala.«

Moviezines:

»Denna dramathriller handlar om Sonja som lever med make och tre barn i tweenie- och tonårsåldern i en välbeställd övre medelklassmiljö i Nacka. På papperet driver de en marina, men egentligen är maken Fredrik involverad i en helt annan rörelse, nämligen marijuanaodling i industriell skala.«

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.