Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Turbulens på Newsdesks marknadsavdelning

Publicerad: 7 Juli 2009, 06:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Vd:n Peter Ingman agerar tf marknadschef då avdelningen krympt. Samtidigt väntar en internationell expansion.


Newsdesks marknadsavdelning bestod tidigare av tre anställda. I dag är det bara en anställd kvar, medan vd  Peter Ingman har tagit rollen som tf marknadschef. De som slutat är Magnus Lundin och Dennis Jilvert.

– Det fungerade inte riktigt. Men besluten är ömsesidiga och det finns inga hard feelings, säger Newsdesks grundare Kristofer Björkman.

Bolaget letar nu efter en mer permanent lösning.

– Vi försöker leva som vi lär och vi har inget traditionellt marknadskommunikationstänk. Men vi behöver naturligtvis någon som kan leda vårt arbete mot marknaden, säger Kristofer Björkman.

Newsdesk har ett 30-tal anställda. Men i samband med att företaget ska lanseras internationellt har fem personer rekryterats. En av dem är Erik Andersson, som var en av Skypes första anställda. Han bli ansvarig för den internationella affärsutvecklingen.

– Vi lanserar en engelskspråkig plattform där i princip vilket företag i vilket land som helst ska kunna registrera sig och få glädje av våra tjänster. Sedan kommer vi att försöka skräddarsy tjänster land för land. Vi börjar med Norge, säger Kristofer Björkman.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.