Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"TU:s 16 felaktiga påståenden"

Publicerad: 3 April 2013, 12:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

Sveriges Radios vd Cilla Benkö slår tillbaka mot kritiken från TU angående SR:s nya sajt, och listar "felaktiga påståenden".


Sveriges Radio har fått hård kritik för sin planerade nya sajt som kommer ut 10 april från bland annat Tidningsutgivarna. Kritiken består delvis i att den nya sajten ska konkurrera med den "fria dagspressen".

SR:s vd Cilla Benkö bemöter nu kritiken från TU. I en text på medievärlden.se listar hon 16 punkter som hon anser är felaktiga i TU:s kritik.

" Det sägs att  det som nu sker ”strider mot intentionerna med public service”. Det är, och har sedan 1995 när sverigesradio.se lanserade, varit en självklarhet att Sveriges Radios nyhetsverksamhet redovisas också på webben. För övrigt är nyhetsuppdraget både självklart och ett kärnuppdrag för Sveriges Radio". Så lyder en av punkterna.

Cilla Benkö menar vidare att regeringen inte är inblandade i redaktionella beslut, att den nya sajten inte blir en renodlad nyhetssajt med material från Ekot och att det är fel att tala om public service som en "statlig jätte".

Hon säger också att det kan uppfattas som att dagstidningsbranschen går till attack mot SR, men pekar på att exempelvis DN och stora delar av Bonnier-tidningarna inte längre är med i Tidningsutgivarna.

Sebastian Parkkila

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.