Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag23.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

TT drar tillbaka stämning mot Infopaq

Publicerad: 27 April 2012, 06:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:24

För en månad sedan rådde hårda tongångar mellan omvärldsbevakningsföretaget Infopaq och TT då TT gick till domstol med Infopaqs obetalda fakturor. Nu är konflikten löst.


Ämnen i artikeln:

infopaqTT

TT:s stämningsansökan avsåg fyra fakturor om ett sammanlagt belopp på drygt 2 miljoner kronor. Infopaqs avtal från 2006 innebar att företaget skulle betala drygt 733 000 kronor i kvartalet för TT:s nyhetsförmedling, något som Infopaq fann oskäligt.

– Vi tycker att TT har spelat fult genom att ta mer betalt än vad de borde, sa Infopaqs vd, Martin Alsander till dagensmedia.se då.

Nu har dock Infopaq betalat sin skuld och parterna har kommit överens om ett nytt avtal.

– Tingsrättsärendet är tillbakadraget och vi har hittat en nivå i avtalet där vi båda känner oss nöjda. Nu känns det skönt att lämna det här bakom oss och istället fokusera på att göra affärer, säger Martin Alsander.

Ulf Karlsson, affärsområdeschef på TT Monitor säger:

– Vi har kommit överens om en förlikning och den har Infopaq skött korrekt, så jag är inte arg på dem längre.

Innebär det nya avtalet att Infopaq betalar mindre nu än tidigare?

– Med tanke på vår monopolistiska ställning är vi yttersta måna om att alltid sätta rättvisa priser. Principen är att den som är stor och använder mycket betalar mer än den som är liten och använder mindre, det har gällt också i det här fallet.

Men har kostnaden för Infopaqs avtal justerats ner?

– Ja det har blivit justerat av det skälet att deras verksamhet minskat väsentligt i omsättning sedan det förra avtalet skrevs.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

infopaqTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.