TT blir digitala till Almedalen

2010-04-22 14:53  

TT ska knyta ihop de traditionella och de sociala medierna i en digital presstjänst under politikerveckan i Almedalen.

I TT:s digitala presscenter ska på ett och samma ställe finnas TT:s realtidsnyheter, pressmeddelanden, bilder, video, evenemangskalender, tryckta tidningar, sajter, Twitter och bloggar.

– På ett vanligt presscenter har bara journalister tillgång men till oss är också bloggare, informatörer och kommunikatörer välkomna. Det viktigaste med det här initiativet är att vi knyter samman de traditionella medierna och de sociala. I det här nya medielandskapet krävs ett nytt slags mediecenter, säger Therése Olsson, marknadschef på TT-företaget Retriever.

Utöver mediebevakningsföretaget Retriever kommer följande TT-företags tjänster integreras i det digitala presscentret: Scanpix, Nyhetsbyrån TT, TT Monitor, TT Spektra och Svenska Grafikbyrån.

– Folk tänker i allmänhet på TT som enbart en nyhetsbyrå. Det här är ett ypperligt tillfälle att visa bredden i vårt erbjudande.

Det digitala presscentret kan komma att få ett liv också efter Almedalen.

– Går det bra så finns det förstås tankar att kunna återanvända det här vid andra evenemang. Då är ambitionen också att mobilanpassa tjänsten. Fotbolls-VM ligger kanske närmast till hands men inga beslut är tagna.

 

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt