Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Trumps sexistiska uttalanden har väckt uppror i sociala medier

Publicerad: 13 Oktober 2016, 09:40
Uppdaterad: 13 Oktober 2016, 09:48

Författaren Kelly Oxford bad kvinnor dela med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp – och har fått över 30 miljoner svar.


Ämnen i artikeln:

TwitterDonald Trump

Det var amerikanska författaren Kelly Oxford som i fredags satte igång uppropet på Twitter, där hon uppmanade kvinnor att dela med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp.

Initiativet kom efter att Kelly Oxford reagerat på inslaget i CNN, där Donald Trump i en läckt inspelning fäller sexistiska kommenterarer om kvinnor.

 

Kelly Oxford hade till att börja med inte förväntat sig att få något särskilt stort gensvar.

– Det var en sådan personlig fråga. Jag trodde inte att någon skulle vilja dela med sig av någonting sådant på Twitter, säger hon till New York Times.

Men dagen efter började Kelly Oxford få 50 svar i minuten, ofta närgångna och öppenhjärtliga berättelser om sexuella övergrepp, under hastagen #notokay.

Snart började det hela likna ett sociala medier-uppror, när nära 27 miljoner människor svarat på författarens uppmaning redan i måndags.

I skrivande stund är siffran uppe i över 30 miljoner.

 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TwitterDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.