Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Trump vill stoppa påstådd Twitter-censur

Publicerad: 12 augusti 2019, 12:38

Donald Trump.

Foto: Wikimedia Commons.

Amerikanska myndigheter kan få i uppdrag att reglera när sociala medier-företag får ta bort material. Det visar ett utkast till en order från Donald Trump, rapporterar CNN.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookDonald Trump

Donald Trump har flera gånger kritiserat sociala medier-företag, främst Twitter, och påstått att de aktivt skulle motarbeta konservativa personer. 

Nu visar ett läckt utkast till en exekutiv order från Donald Trumps administation att landet kan vara på väg att införa regler för att stävja just det. 

Det skulle, enligt det dokument som CNN kommit över, vara tillsynsmyndigheten FCC som skulle utveckla nya regler kring hur befintliga lagar ska skydda sociala medier när de agerar mot olika användare som bedöms ha gått över gränsen. 

Om utkastet blir verklighet skulle det kunna leda till stora omtolkningar av den existerande lagstiftningen, skriver CNN. Lagen, som kan tolkas om, togs fram för att ge techbolag stor frihet när de hanterar sitt innehåll. 

Under ett möte i Vita huset med en grupp aktivister på högerkanten i juli lovade Donald Trump att han skulle utforska alla möjligheter till att ”skydda yttrandefriheten”, skriver CNN. 

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookDonald Trump

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev