Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Trump vill ha del av Tiktok-köpeskilling

Publicerad: 4 augusti 2020, 06:23

Ägarbolag Bytedance värderar Tiktok till 50 miljarder dollar.

Det amerikanska finansdepartementet bör få en ansenlig del av den summa Microsoft betalar för Tiktok. Det anser Donald Trump.

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpTiktok

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


De senaste dagarna har medier världen över rapporterat om att USA:s president Donald Trump hotar att förbjuda den kinesiskägda appen Tiktok i USA – om den inte får nya ägare. Anledningen är att den amerikanska regeringen i dag ser en risk att Tiktok delar med sig av information om sina amerikanska användare till den kinesiska regeringen.

LÄS OCKSÅ: Så utnyttjar annonsörer Tiktok på bästa sätt

Amerikanska Microsoft har bekräftat att företaget för samtal med ägarbolaget Bytedance om att köpa Tiktok, som värderas till över 50 miljarder dollar.

I samband med diskussionen om Tiktoks ägarförhållanden har Donald Trump sagt att det amerikanska finansdepartementet bör få ta del av den summa Microsoft betalar för Tiktok. Kravet ska Donald Trump ha framfört i samtal med Microsofts vd Satya Nadella.

– USA bör få en väldigt stor procentandel av summan eftersom affären inte är möjlig utan vårt godkännande. Det sade Donald Trump under en presskonferens på måndagen, rapporterar Reuters.

LÄS OCKSÅ: Snabbanalys: Tiktok – och effekten på mediebranschen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev