Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Trump bannlyser Tiktok

Publicerad: 7 augusti 2020, 06:07

Om 45 dagar träder Trumps bannlysning i kraft.

Foto: Wikimedia Commons + Pikist

Donald Trump har gått från ord till handling när det gäller Tiktok. På torsdagen utfärdade presidenten en exekutiv order som förbjuder alla transaktioner med de kinesiska ägarbolagen bakom Tiktok och Wechat.

Ämnen i artikeln:

TiktokDonald Trump

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


USA:s president Donald Trump har hotat att bannlysa videodelningsappen Tiktok om ägarstrukturen inte förändras. Anledningen är att han ser en risk att den kinesiskägda appen delar med sig av data om de amerikanska användarna till regerande i Kina.

På torsdagen gick Donald Trump från ord till handling och utfärdade en exekutiv order som förbjuder alla transaktioner med Tiktoks ägarbolag Bytedance, samt ytterligare en order som gäller bolaget bakom den kinesiska kommunikationsappen Wechat. Det rapporterar bland annat The Verge. De exekutiva ordrarna slår igenom om 45 dagar.

Resultatet av Donald Trumps agerande blev att Tencent, som äger Wechat, föll kraftigt på börsen.

Dagens Media har tidigare rapporterat att amerikanska Microsoft för samtal om att ta över delar av Tiktok. I den statliga tidningen China Daily har Kina dock sagt att någon försäljning inte är aktuell.

Såväl annonsörer som byråer vittnar dock om att Tiktok garanterar dem ersättning om Donald Trumps bannlysning av Tiktok går igenom, skriver Adage

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev