Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Truecaller lanserar Clubhouse-liknande app

Publicerad: 14 juli 2022, 07:30

Den svenska appen Truecaller – som identifierar vilka nummer som ringer upp – kommer lansera en egen version av Clubhouse.


Ämnen i artikeln:

sociala medierClubhouseNyheter

Truecaller gick in på börsen i slutet av 2021 och har sedan dess synts frekvent på nyhetssajter som Breakit och DI. Nu meddelar man i ett pressmeddelande att bolaget kommer utveckla en Clubhouse-liknande app: Open Doors.

– Vår nya app Open Doors föddes ur en enkel frågeställning: hur hjälper vi människor, utan att vara påträngande, att upptäcka nya kontakter? För det är syftet, att sammanföra människor över hela världen genom den mest naturliga formen av kommunikation, våra röster, säger Nami Zarringhalam, chief strategy officer och medgrundare till Truecaller.

Upplägget i appen är att man ser om ens kontakter deltar i ett samtal, och kan gå med om man vill. Ingen ”äger” eller styr rum, som var fallet på Clubhouse. Open Doors kommer vara gratis, och till skillnad från Clubhouse vara tillgänglig på både Google Play och App Store, och ingen data kommer skickas vidare till företaget utan appen går endast igenom kontakter på telefonen lokalt, skriver Techcrunch.

Clubhouse hade i april 2021 laddats ner 13 miljoner gånger, men appen tappade ganska snart momentum när andra plattformar, som Twitter, införde liknande funktioner.

ALICIA PRICE
alicia.price@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev