Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Trots rättsbeslut – Telia vägrar sluta med fri surf

Publicerad: 23 februari 2017, 08:07
Uppdaterad: 23 februari 2017, 09:21

Idag 23 februari är Telia enligt beslut från Post och Telestyrelsen tvungna att sluta erbjuda kunderna fri surf på sociala medier. Telia planerar dock inte att genomföra några förändringar, och går till Kammarrätten med överklagan.


Ämnen i artikeln:

Telia

I decemeber slog Post och Telestyrelsen (PTS) fast att Telias kampanj "Hata hat" som erbjuder fri surf på vissa sociala medier, även efter att surfpotten tagit slut,  bryter mot EU:s regler om ett fritt och öppet internet.

Som svar gav Telia att de ville fortsätta med fri surf, då de efter en kundundersökning såg att en klar majoritet av abonnenterna var positivt inställda till kampanjen.

I ett föreläggande i januari skärpte PTS tonläget ytterligare, och gav Telia 30 dagar på sig att rätta sig efter beslutet.

Under förra veckan gick dock Telia till rätten för att stoppa beslutet, åtminstone temporärt.

I ett beslut från Förvaltningsrätten i Stockholm, som togs igår 22 februari och som Surfa.se tagit del av, görs det nu klart att Telia måste följa beslutet från PTS som togs i januari.

Det betyder att Telia alltså måste upphöra med erbjudandet som fri surf på sociala medier – idag den 23 februari.

Telia planerar ändå inte att göra några förändringar och går till Kammarrätten med överklagan.

– Vi tycker att det är oerhört viktigt att vi kan utveckla våra tjänster i takt med att våra kunder och marknaden förändras. Såna här beslut hämmar tyvärr den innovativa kreativiteten och utvecklingen av nya tjänster. Vi gör den bedömningen att fri surf när surfpotten är slut ryms inom aktuell lagstiftning. Förhoppningsvis får vi ett annat besked från Kammarrätten och vi får det förhoppningsvis också snart, säger Inger Gunteberg på Telias presstjänst till Surfa.se.

Det är ännu oklart om Kammarrätten kommer att pröva Telias överklagan.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Telia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.