Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Trots jätteböter – uppåt för Googles moderbolag Alphabet

Publicerad: 24 juli 2018, 08:31
Uppdaterad: 24 juli 2018, 09:06

Bättre än väntat för Googles moderbolag Alphabet.


Ämnen i artikeln:

GoogleEU

Under måndagen släppte Googles moderbolag Alphabet sin andra kvartalsrapport för 2018. Bolaget överträffade marknadens förväntningar med en omsättning på 32,6 miljarder dollar. Det motsvarar en tillväxt på 26 procent, snabbare än motsvarande period föregående år. Det skriver bland annat Techcrunch.

Resultatet har dock påverkats av de massiva EU-böter på 5,1 miljarder dollar som bolaget ska betala för konkurrensbrott. Detta verkar dock inte bekymra börsen särskilt mycket, då den starka rapporten fick Alphabets aktie att stiga med fem procent.

Som vanligt står Googles annonsaffär för det mesta av intäkterna, och drog in 28 miljarder dollar under det andra kvartalet – en ökning med 24 procent.

Kategorin "andra intäkter", som inkluderar Alphabets molntjänster och produktförsäljning och kanske är särskilt viktig för Googles framtid bortom annonser, stod för 4,4 miljarder dollar. Det motsvarar en ökning på 36 procent jämfört med samma period förra året.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleEU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.