Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Trots Cambridge Analytica – Facebook ökar

Publicerad: 26 april 2018, 07:07
Uppdaterad: 26 april 2018, 07:16

Foto: Flickr.

Facebooks siffror har inte tagit skada av den senaste tidens skandaler. Det framgår i techjättens senaste kvartalsrapport.


Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

Sedan mitten av mars har Facebook befunnit sig under lupp efter avslöjandet om hur data från 87 miljoner användare läckt till analysföretaget Cambridge Analytica, som bland annat sålt informationen till Donald Trumps valkampanj.

I den kvartalsrapport Facebook släppte under onsdagen framgår det dock att bolagets siffror inte har tagit några hårdare smällar av skandalen.

Under det första kvartalet landade omsättningen nämligen på 11,97 miljarder dollar, vilket var bättre än analytikernas förväntningar. Nettovinsten landande på cirka 5 miljarder dollar, en förbättring med 63 procent sedan första kvartalet 2017.

Det framgår även av rapporten att Facebooks försäljning nästan uteslutande består av annonsintäkter. Under första kvartalet ökade annonsförsäljningen med 50 procent jämfört med samma period förra året och landade på 11,8 miljarder dollar.

Samtidigt fortsätter användarantalet att öka – trots rapporter som visat på hur förtroendet för Facebook har minskat hos allmänheten.

Antalet dagliga användare uppgick till 1,45 miljarder i det första kvartalet, jämfört med 1,40 miljarder i kvartalet innan. Även antalet månatliga användare ökar med runt 70 miljoner.

”Trots att vi har stått inför viktiga utmaningar har våra affärer fått en stark start på 2018. Vi tar ett bredare tag över vårt ansvar och investerar för att säkerställa att våra tjänster används till något gott” , skriver Mark Zuckerberg, vd och grundare, bland annat i rapporten.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev