Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Triumf: "Fortfarande jävligt kul"

Publicerad: 9 Maj 2015, 06:22
Uppdaterad: 11 Februari 2016, 11:05

Värvets Kristoffer Triumf tillbringar 24 timmar i säng med komikern Kristoffer Appelquist – och avslöjar att han hellre hade gjort det med Kronprinsessan Victoria.


När du läser det här är "Värvets" Kristoffer Triumf fortfarande inlåst i 24 timmar tillsammans med stand-up-komikern Kristoffer Appelquist – i ett sovrum designat för Ikeas "Under täcket".

I "Värvet" har hans intervjustil gjort att många gäster vågat blotta sina mörka sidor.

Du brukar börja dina intervjuer med frågan ”Hur mår du?”, hur mår du själv?

– Jag mår bra, jag är slut efter ett hårt pass hos min tränare, i kombination med att jag väcktes tidigt av min son och är nervös över den här ikea-grejen som jag ska göra senare. Jag känner mig lite splittrad, både trött och pigg på samma gång, men jag har hopp om livet, säger Kristoffer Triumf, och fortsätter:

– Jag är fylld av förhoppning och det ska bli kul att träffa Kristoffer Appelquist. Vi sågs som hastigast i lördags, men bestämde oss då för att inte prata för mycket med varandra för att spara på samtalet till talkshowen.

Ni kommer ju umgås i ett dygn, vad ska ni prata om?

– Det är ju svinlänge… Jag hoppas att vi kommer prata om livet, sen tror jag att vi kommer att prata om stand-up, något som han är så bra på och jag är sugen på att börja med igen.

Kristoffer Triumf testade stand-up ett tag men har lagt det på hyllan sedan en tid tillbaka.

– Jag har väl gjort sådär 20 gig, men jag fick aldrig riktigt ordning på det. Jag ber om ursäkt till alla som varit och sett mig, förlåt för att jag inte var så bra. Jag är sugen på att börja igen, men har inte riktigt några skämt att dra, det är väl där skon klämmer.

Så du har planer på att börja igen?

– Absolut. Det är en stark drift, önskan och plan jag har. Sen får vi väl se på vilken nivå det blir, jag har ingen vision om att konkurrera ut Schyffert från stand-up-branschen, utan det blir på en glad amatörnivå.

Vad har du för tankar kring att du lånar ut ditt namn till Ikea:s talkshow ”Under täcket”?

– Jag har inga problem med det. Det är ett givande och tagande av tjänster, jag får betalt för det och jag har, tro det eller ej, handlat många gånger på Ikea. Jag är ju gammal reklamare så det känns helt naturligt.

Triumf började sin karriär som skribent som 19-åring på Nöjesguiden, och arbetade senare i reklambranschen under tio år, innan han återgick till att arbeta med redaktionellt innehåll, bland annat med Filip och Fredriks program "Breaking News”.

På frågan om varför han sadlat om svarar han:

– Jag ser det inte som att jag sadlat om, utan mer att jag fladdrat omkring lite. Jag har egentligen aldrig varit bra på något av mina yrken.

Du vann ett Guldägg för ditt arbete med Absolut Vodka och Värvet har nått stora framgångar, är inte det ett kvitto på ett bra jobb?

– Värvet är väl den första succén som jag är med och skapar. Eller såhär: Värvet är min enda succé till dags datum. Men visst har det under stundom gått bra tidigare också, men det är inte förrän med Värvet som jag fått utväxling för min begåvning, om det finns någon sådan.

Varför tror du att Värvet gått så bra?

– Jag tror att jag hade tur med tajmingen. I Sverige var det unikt med långa intervjuer med folk i nöjesbranschen när jag började. Jag hade kontakterna för att kunna göra en intervjupdocast med kända människor och på så sätt fick den spridning i en tid när många ville ha podcasts.

Du har hållit på med Värvet sedan 2012 och har intervjuat hundratals personer, hur hittar du motivationen?

 – Jag tycker att det är jävligt kul att intervjua, men jag har stundom snuddat vid tanken på att kanske ta en paus. Samtidigt har Marc Maron, min amerikanska förebild, hållit på i fem år med två avsnitt i veckan, och han gnäller inte om det. Jag tycker fortfarande att det är jävligt kul och dessutom är det enda sättet för mig att träffa nya människor på, så vi får se hur länge jag håller på.

Har du någon drömperson som du skulle vilja intervjua?

– Det skulle vara Kronprinsessan Victoria.

Triumf får ofta sina gäster att öppna upp sig på ett sätt som fascinerar många, själv tror han inte att det beror på något speciellt han gör, utan mer på miljön.

– I min ateljé i Vällingby, där jag gör mina intervjuer, händer det inte så mycket. Det finns inte mycket synintryck förutom rummet, vilket gör att det blir ett slags vakuum. Många journalister gör sina intervjuer i miljöer som kanske distraherar intervjupersonen. Jag försöker skapa ett vakuum oavsett vart i världen jag är. Om jag intervjuar någon känd amerikansk person i ”Värvet International” som har sin assistent med sig, brukar jag försöka placera dem så att de inte har ögonkontakt med varandra.

Vem känner du att du kommit närmast inpå under en intervju?

– Det är omöjligt att svara på, jag lyssnade på Alex och Sigges podcast där de spelade upp en del av min intervju med Alexander Bard och då kände jag att ”Shit, det här låter superspännande, det här borde man kanske lyssna på”. Jag kommer oftast inte ihåg mina intervjuer, vilket är på både gott och ont.

Du har själv lätt för att prata om mörka stunder från ditt eget liv, hur kommer det sig?

– Jag tyckte att Amanda Schulman sa det så bra i sin Värvet: "Vem ska tacka mig för att jag haft integritet när jag är död?". Integritet är överskattat kan jag tycka. Varför ska jag inte dela med mig av mina erfarenheter? Det är de som gör mig till den jag är. Så länge man inte hänger ut andra människor så ser jag inte varför jag ska hålla på det jag varit med om.

Vad har du för planer karriärmässigt framöver?

– I sommar ska jag göra en grej i Bungenäs på Gotland i juli, det är inte riktigt klart än, men jag hade en slags talkshow förra året så det blir något i den stilen även i år. Annars ska jag och min familj åka till LA där jag ska samla på mig lite fler intervjuer.

En del av helgen ska du ju spendera under täcket med Kristoffer Appelquist, men vad gör du annars en vanlig helg?

– En del av min helg blir ju präglad av Värvet eftersom att den kommer ut på söndagar, så då håller jag på med det, men jag försöker vara med familjen så mycket jag kan.

 

Kristoffer Triumfs lördagslista:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Auser%3Adagensmedia%3Aplaylist%3A1KAgOnSMiBdTrdZMw7KOF7" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Kristoffer Triumf om lördagslistan:

1. Lite sen på bollen i vissa fall, eller egentligen alltid. Älskar den här.

2. Lite part i målet eftersom en av mina bästa vänner skrivit och proddat den, men den här gillar alla i vår familj!

3. Love kommer snart i värvet, så jag påmindes om den här pärlan.

4. Min son (Love!) har nyligen upptäckt Metallica till min stora glädje. Han älskar den här rackaren.

5. Ännu en kommande gäst i värvet! Den här gillar vi hela gänget.

Anna Döhmers

jon.demred@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.