Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Tres hundkampanj stoppas

Publicerad: 29 januari 2013, 13:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

En miljon kronor. Så mycket blir vitet till Telia om Tre fortsätter påstå att de är bäst. "Vi är förvånade över beslutet men kommer att hålla oss på mattan", säger Erik Hörnfeldt, informations- och pransvarig på Tre.


Ämnen i artikeln:

TelenorTreTeliaTele2

"Byt till Sveriges bästa mobila bredband". Med denna och liknande uppmaningar ville mobiloperatören locka till sig kunder. Men att påstå sig vara bäst kan få dyra konsekvenser när det inte går att bevisa att påståendet stämmer. Idag kom domslutet i processen som Telia drivit mot Tre.

– Vi blev förvånade av att de valde att gå den riktning vi gjorde. Vi trodde att det faktum att vi vunnit Mobils test räckte för att vi skulle kunna säga att vi var bäst, säger Erik Hörnfeldt.

Marknadsdomstolen ansåg dock inte att testerna räckte som underlag för att mobiloperatören skulle få säga att de var bäst. Tre kommer undan med vite – vilket innebär att de slipper betala om de avslutar kampanjen. Däremot måste de betala rättegångskostnaderna för Telias part vilka uppgår till 650 000 kronor.

Telia har egentligen drivit två processer mot Tre. Den andra processen handlade om Tre:s kampanj där mobiloperatörerna Telia, Tele2 och Telenor i form av en bulldogg en basset och en mops. Alla var de naturligvis chansösa mot den långbenta vinthunden med Tre:s logga på ryggen.

– Telia kände sig antagligen förorättade för att de porträtterades som en bulldogg, säger Erik Hörnfeldt.

Men från och med nu är det slut med kampanjen.

– Vi respekterar naturligtvis beslutet har inga planer på fler hundkampanjer.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

TelenorTreTeliaTele2

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.