Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Träna inför Vasaloppet med digital PT

Publicerad: 29 Oktober 2015, 11:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:24

Nya appen "Wememove" som lanseras i samarbete med Vasaloppet kan ge personliga råd direkt i skidspåret.


Ämnen i artikeln:

Vasaloppet

"Wememove" är en ny typ av digital träningstjänst som lanseras i samarbete med Vasaloppet. Genom rörelseanalys kan appen analysera åkteknik och ge personliga råd direkt i skidspåret. På så vis ska den kunna hjälpa dig att bli en starkare och bättre längdskidåkare.

Produkten bygger på ledande forskning inom artificiell interlligens och big data vid KTH och SICS (Swedish Institute of Computer Science) och blir den första certifierade Vasaloppscoachen som är helt digital.

– Grundtanken kom av att jag som skidtränare åt ungdomar bara kan hjälpa dem till en viss nivå. Som ansvarig för ett forskningsinstitut vet jag samtidigt vad vi kan göra med sensorer och dataanalyser. Efter två års arbete har vi nu en färdig tjänst som kan hjälpa personer att åka effektivare, snabbare och ha betydligt roligare i spåret, säger professor Christer Norström, upphovsmakare och styrelseordförande på Wememove, i ett pressmeddelande.

Rent fysiskt består "Wememove" av en app för smartphones och ett pulsbälte med inbyggd rörelsesensor.

Avancerade algoritmer för längdskidåkning omvandlar insamlad information till konkreta insikter och träningstips om hur användaren kan förbättra sin skidteknik – en realtidscoach i skidspåret.

Rekommendationerna bygger på stora mängder insamlad data från ett flertal elit- och landslagsåkare.

– Vi har idag flera samarbeten med coacher och testanläggningar för att kunna vägleda och underlätta för människor att komma igång med sin träning och utvecklas som skidåkare. Det här blir ännu ett sätt där vi genom revolutionerande teknik kan sänka trösklarna för fler att delta med en personlig tränare i fickformat, säger Jon Svensson, marknadschef på Vasaloppet, i pressmeddelandet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Vasaloppet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.